Societatea Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova

Înregistrare

Autorizare

×

Restabilește parola

Management Avansat al Căilor Aeriene. Formare de formatori
Data evenimentului:
27 Martie, 2024
Pret:
0 mdl
event img

Atunci când fiecare secundă contează, capacitatea echipei medicale de a gestiona eficient căile respiratorii ale pacientului poate fi crucială pentru salvarea unei vieți. Abilitățile practice solide în gestionarea căilor respiratorii sunt indispensabile pentru specialiștii în medicina de urgență, anestezi și terapie intensivă, având un impact direct asupra sănătății pacientului în situații critice și de urgență, precum stopul cardiac și insuficiența respiratorie.

În perioada de 27-29 martie 2024, în incinta CUSIM, Organizația Mondială a Sănătății, în colaborare cu Societatea de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova a organizat un curs de formare de fomatori privind Managementul Avansat al Căilor Aerine. La curs au participat reprezentanții catedrelor universitare medicină de urgență „Gheorghe Ciobanu”, anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, anesteziologie și reanimatologie nr.2 afiliați cliniclor universitare din carul Intitutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga, Institutul Oncologic din Republica Moldova, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Structura cursului a incoporat materiale de pre-lectură și prelegeri, învățare asistată de video, ateliere de învățare a deprinderilor practice și sesiuni de simulare de fidelitate înaltă Sub îndrumarea facilitatorilor din România și Irlanda, certificați de Societatea Europeană de Anesteziologie și Terapie Intensivă în comun cu Societatea Europeană de Simulare Aplicată în Medicină, 20 de cadre didactice și-au consolidat cunoștințele în tehnici de management avansat al căilor areine în cazuri elecetive și urgente în diverse alte medii clinice (unitatea de primiri urgente, sala de operații, terapia intesnivă). La fel participanții s-au familiarizat și exersat metodele moderne de instruire prin simulare: (fazele intruirii prin simulare, pricnipii de management a situațiilor de criză, instruirea fără prejudecăți, siguranța psihologică în instruirea prin simulare, tehnici și modalități de debreefing, oferirea de feedback constructiv post simulare).

Cursul Management Avansat al Căilor Aeriene formare de formatori a avut ca scop fortificarea capacităților catedrelor universitare și fortificarea standardelor de instruire, îngrijire și siguranță a pacientului. Participanții au demonstrat mare interes față de acest curs educațional, angajament pentru diseminarea acestuia. Beneficiarii și-au exprimat satisfacția pentru organizare excelentă, cursul excepțională, experiență extraordinară, utilitate maximă.